Zoek een bedrijf
Wie  
Wat  
Waar  
 
Business-to-business portal
voor visserijgerelateerde bedrijven
in de IJmond
U bevindt zich hier: Home » Bedrijven » Intermediairs

Intermediairs

 

De vissector in de IJmond is breed vertegenwoordigd. Naast de rederijen, opslag, groot- en tussenhandel, horeca en detailhandel, wordt in de IJmond ook onderzoek gedaan naar vis. Sinds lange tijd is het Nederlands Instituut voor Visserijonderzoek (RIVO) gevestigd in IJmuiden, als onderdeel van de Universiteit van Wageningen. Het RIVO levert een belangrijke bijdrage in kennis voor de visserij in het algemeen in de vorm van biologisch, visserij- en bacteriologisch onderzoek en advisering. De vele bedrijven uit de vissector in IJmuiden maken hier gretig gebruik van.  

Het insitituut werk onder andere samen met Solea BV, een bedrijf dat zich op het gebied van aquacultuur inzet voor de ontwikkeling van tongkweek. Een mooi voorbeeld van toegepaste wetenschap in een concreet bedrijf met een marktproduct. Een succesvol samenwerkingsverband. 

Een actieve dynamische markt als de vismarkt heeft een dynamische overheid nodig, die randvoorwaarden kan stellen. De gemeente Velsen is een actieve partner van de private Zeehaven. Beide hebben kennis van de fysieke behoeften van de haven.

 
 
 
 
Copyright © 2007-2022 KvK Amsterdam | Powered by DocManiac | Design by Opzet